Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Lumen Christi Gospel Kórus, melyet fiatal amatőr énekesek és zenészek alkotnak, már 1998 óta működik.

Időközben 5 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet, a legutóbbi 2018-ban. Ők a „fekete gospel” zene hazai képviselői, amely fekete gospelt jellegzetesen egyéni felfogásban adják elő: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk.

A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

A felállásunk az alábbi. A kórus négyszólamú vegyeskar, mintegy 20 fő alkotja. 2013. januárjától zongorakísérettel, illetve alkalomtól függően 4 tagú zenekar kíséretében (zongora, basszusgitár, gitár, dob) lépünk fel.

                                                                                  Fotókat készítette: Viczián Máté

Gospel kórusunk budapesti kötődésű: otthonunk kezdetektől a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. Hosszú éveken keresztül plébániánk Közösségi Házában próbáltunk, 2015 szeptemberétől a Belvárosi Ferences Templom Szent Ferenc-terme a próbahelyünk. A kórus hangképzését Knoll Nelly énekművész segíti támogató munkájával, a koncerteken zongorán közreműködik Viczián Gábor.

A Lumen Christi Gospel Kórus vezetője: Gergó Lajos


—>       


Képek a kórusról:

 

0Lina lelkes

0talán a fiúk

0feltartott kéz

zenekarral saját ruáhában

* * *
Régi honlapunk itt található.