Egy aranyérem története

Lassan véget ér az ősz, mi pedig lezárunk egy nagyon mozgalmas, sok gyakorlással, szép élményekkel és váratlan sikerekkel teli időszakot.

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, a Lumen Christi Gospel Kórus október végén részt vett az ötödik alkalommal megrendezett Kórusok Európa Bajnokságán. Az őszi hetek így a felkészülés jegyében teltek, a szólampróbák és zenekari összpróbák során a legapróbb részleteket is igyekeztünk a helyére tenni, hogy a kiválasztott négy versenyszám előadásával tudásunk legjavát tudjuk majd a nemzetközi zsűrinek megmutatni.

Nagy izgalommal vágtunk neki október végén a meglehetősen hosszú útnak a svédországi Norrköping városába. Három teljes napot tölthettünk ebben a Stockholmtól 160 km-re található csodaszép kisvárosban, ahol a verseny mellett további két koncertet is adhattunk, és lehetőségünk nyílt más kategóriák versenyprogramját is meghallgatni. Találkozhattunk korábbi kórusversenyen megismert régi barátokkal, és új barátságok is születtek a most megismert francia és olasz kórus tagjaival.

A gospel kategória bajnokok versenyének utolsó fellépőjeként mutathattuk be a négy versenyszámot (Take me to the water, City called Heaven, Joshua és Come and go with me) a zsűrinek és a közönségnek. Bár betegségek nehezítették a helyzetünket, az előadás végeztével mindannyian úgy éreztük, hogy sikerült megmutatni és átadni azt a hallgatóságnak, amit szerettünk volna. A zsűri arcáról természetesen semmit sem lehetett leolvasni, így izgatottan vártuk a másnapi eredményhirdetést. Csak titkon reménykedtünk benne, hogy a magdeburgi versenyen és az antwerpeni kórusolimpián szerzett ezüstérmek után talán ez alkalommal egy még fényesebb éremmel ismerik el a teljesítményünket, így óriási volt az örömünk, amikor a kijelzőn megjelent a felirat: 82.63 pont – aranyérem – Lumen Christi Gospel Kórus.

A program egy fergeteges zárókoncerttel ért véget, ahol a színpadon egy helyi rocksztár, háta mögött egy 300 fős kórussal, a nézőtéren pedig további 700 énekes énekelte együtt a Queen legismertebb slágereit, majd ezt követően még hosszan tartott a spontán örömzenélés a rendezvényterem aulájában, a ruhatár előtt, az utcán, a kocsmában és a szálláson is, ahol a dél-afrikai kórus tagjai tanítottak nekünk egy vidám afrikai köszöntőéneket, mi pedig nekik a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt – Freddie Mercury után szabadon.

Életre szóló élményekkel gazdagodva, új dallamokkal a fülünkben és egy aranyéremmel a zsebünkben indultunk haza november első napján, útközben pedig még egy rögtönzött flashmob előadással is megörvendeztettük a müncheni reptér utazóközönségét.

Ezúton szeretnénk ismét köszönetet mondani támogatóinknak, akik segítsége nélkül nem juthattunk volna el erre a versenyre és nem lehetnénk most aranyérmes kórus!

Posted in Uncategorized.

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .